Për të qenë në humor të mirë: konsumoni ushqime të pasura me vitaminë B12

Për të qenë në humor të mirë konsumoni ushqime të pasura me vitaminë B12Ndërsa vitaminën B12 mund ta gjejmë tek mishi i kuq, pula, peshku dhe produktet e qumështit.

Nëse ju preferoni spec djegës, fasule të kuqe ose mish viçi, një sallatë të bërë me marule dhe gjoks pule ose salmon të pjekur në skarë, një pjatë me brokoli: të gjitha këto pjata janë të pasura me acid folik dhe vitaminë B12. Këto dy vitamina ndihmojnë në parandalimin e çrregullimeve të humorit dhe çrregullimeve të sistemit nervor qendror.

Mund të gjejmë acid folik në të gjitha varietetet e fasuleve dhe zarzavateve. Ndërsa vitaminën B12 mund ta gjejmë tek mishi i kuq, pula, peshku dhe produktet e qumështit.

Ide të tjera për menu që ju sjellin humorin:

Një sallatë spinaqi me salmon
Një omëletë me djathë dhe spinaq