Home Modë & Estetikë Për thonj të shëndetshëm

Për thonj të shëndetshëm

thonjetNëse gjithmonë keni pasur probleme me rritjen e thonjëve tuaj sepse janë shumë të butë, ose plasariten gjat rritjes, sot do t’ju japim disa këshilla se si ti ruani thonjtë tuaj.

Gjatë kohës që aplikoni manikyrën në thonjtë tuaj, duhet të jenë sigurtë që janë plotësisht të thatë në mënyrë që mos të krikohet myk në thonjtë tuaj.

Gjithmonë jeni të zëna me përkujdesjen e shtëpisë apo me gatimin, kurrë mos bëni punët e shtëpisë pa veshur një palë doreza farmacie, ose gome, në këtë mënyrë thonjtë tuaj do të jenë të mbrojtur.

Një sekret tjetër i vogël dhe shumë i rëndësishëm është që asnjë ditë mos të lejoni që kutikulat e thonjëve tuaj të jenë të pahidratuara. Mund të shkoni në famaci të kërkoni vaj për hidratimin e tyre.

Për të shmangur dëmtimin e thonjëve duhet të shmangni përdorimin e tyre si mjete ndihmëse, për të gërryer apo për të hapur ndonjë gjë në kuzhinë ose në punët e tjera të shtëpisë.

Nuk duhet kurrë ti injoroni problemet me thonjët tuaj gjithmonë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...