Home Këshilla të ndryshme Përbërësit e një lidhje të lumtur

Përbërësit e një lidhje të lumtur

Studim i quajtur “What’s Love Got To Do With It” përfshirë 2,500 çifte që janë të martuar ose në jetën e përbashkët më të gjatë se gjashtë muaj, ka tentuar të zbulojë se çfarë ka ndikuar në ndërprerjet e tyre të mëparshme, dhe çfarë sot i mban në lidhje me partnerin.

Dashuria është themeli martesë të lumtur me të cilën asnjëherë nuk e ngopemi, por përbërësit tjerë përhapës në të vërtetë janë thelbësore për mbajtjen e një rrjedhje të shëndetshme.

Arsyet pse çiftet mbesin në lidhje varet nga shumë faktorë, tërheqje reciproke nuk është një garanci të mbijetesës.

Studim i quajtur “What’s Love Got To Do With It” përfshirë 2,500 çifte që janë të martuar ose në jetën e përbashkët më të gjatë se gjashtë muaj, ka tentuar të zbulojë se çfarë ka ndikuar në ndërprerjet e tyre të mëparshme, dhe çfarë sot i mban në lidhje me partnerin.

Nëse partneri mashkull është pa punë, janë më të mëdha shanset për ndërprerje, sesa në rastin kur partnerja është pa të ardhura

Burri i cili është më i vjetër se gruaja 9 vjet ose më shumë, dy herë më shumë ka gjasa për ndërprerje ose divorc, ashtu si gruaja e martuar para se t’i mbushin njëzet e pesë vjet.

A mundet çorapet e palara të jenë fajtorë për ndërprerje?

Një nga pesë çiftet me fëmijë para martesës, pa marrë parasysh nëse fëmijët nga një ndërprerje e mëparshme ose të njëjtën lidhje, përfundon me ndërprerje.
Gratë që duan më shumë fëmijë se sa partnerët janë më të prirur për t’i dhënë fund marrëdhënieve.

Partnerët në martesën e dytë ose të tretë do të jetë më pak se ato divorc që në komunitetin martesës, për herë të parë. Mbani në lidhje me faktor impakt shumë të holla. Nëse partneri mashkull pa një punë, shanset më të mirë për të ndaluar, por në rastin kur një partner pa të ardhura.

Pse frikësohemi nga dashuria dhe lidhja?

Pirja e duhanit gjithnjëe e më shumë bëhet faktor më i rëndësishëm jo vetëm kur zgjedh një partner, por edhe për të qëndruar në një marrëdhënie. Fjala nëse më do mua, do të ndaloni me pirjen e duhanit të gjithnjë e më shumë dëgjohet, dhe shurdhimi gjithnjë e më vështirë falet.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...