Home Këshilla të ndryshme Përdorimi i karotës zvogëlon rrezikun e kancerit në gji

Përdorimi i karotës zvogëlon rrezikun e kancerit në gji

Ekspertët iranianë bëjnë të ditur se te femra të cilët përdorin karota të gjalla, rreziku i prekjes me kancerin në gji ulet 5-8 herë.

Ata gjithashtu theksojnë se përdorimi i përditshëm i jeshillëqeve është faktor i uljes së rrezikut të shfaqjes së kancerit në gji. Sipas tyre jeshillëqet me ngjyrë të gjelbër të theksuar dhe portokalli, janë faktorë që parandalojnë shfaqjen e kancerit në fyt dhe në mushkri dhe nëse njerëzit çdo ditë konsumojnë të paktën një pjatë me këto produkte, ata në moshën e thyer do të kenë shumë pak probleme me kujtesën.

Përveç kësaj jeshillëqet në formë rrënje për shkak se ulin jashtë mase sasinë e kolesterolit në trupin e njeriut, parandalojnë sëmundjet e sistemit vaskular. Konsumi i tyre shton edhe nivelin e gjakut në trupin e njeriut.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...