Home Këshilla të ndryshme Përdorimi i tepërt i vitaminës D, shkakton sëmundje të veshkave

Përdorimi i tepërt i vitaminës D, shkakton sëmundje të veshkave

Një njeri është diagnostikuar nga një sëmundje kronike e veshkave, pasi ka marrë 12 herë më shumë vitaminë D se sasia e rekomanduar.

Një njeri 54- vjeçar nga Kanada, kishte 2 vite e gjysmë, që merr një dozë të tepruar të kësaj vitamine. Mirëpo jeta e tij ndryshoi kur gjatë një pushimi veror 2 javësh, ai iu ekspozua diellit për 8 or dhe dielli e ndihmoi vitaminën të aktivizohej.

Testet e bëra treguan që niveli i kreatinës në gjak ishte duke u rritur drastikisht, gjë që tregon se veshkët janë duke pasur probleme. Më pas doktorët panë një rritje të tepruar të vitaminës D dhe kalciumit në gjak.

Pas një viti 52- vjeçari tani i është rikthyer jetës, mirëpo ka mbetur me sëmundje kronike të veshkave, dhe në moshën e shtyer ai do të ketë nevojë për dializë.  Ai tregoi se si kishte vizituar një “mjektarë” apo mjek alternativ, i cili i kishte rekomanduar këtë sasi të lartë të vitaminës D që kishte shkaktuar rritjen e kësaj sasie nga 100mml në 132mml, që është një vlerë shumë e lartë në krahasim me normalen,

Njerëzit që vendosin të marrin suplemente të vitaminës D si gratë shtatzëna ashtu edhe njerëzit e moshuar, duhet të kenë kujdes në përdorimin e saj.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...