Home Këshilla të ndryshme Përdorni këtë mask për skalp të thatë

Përdorni këtë mask për skalp të thatë

floketEkziston një dallim në mes të skalpit të thatë dhe të paushqyer dhe zbokthit.

Zbokthi krijohet nga sasia e tepërt e vajit përderisa skalpi i thatë krijohet nga moskujdesi i lëkurës së kokës.

Një metodë shumë efektive të cilën mund ta përdorni është aplikimi i vajit të virgjër të ullirit. Ky vaj është shumë i pasur me vitaminë A, E dhe antioksidantë që ndihmojnë ta ruajnë keratinën e flokëve.

Para se të pastroheni masazhojeni kokën për 3 apo 4 minuta me vaj ulliri dhe pastaj lëreni të qëndrojë për gjysmë ore. Lani pastaj flokët me shampon tuaj të preferuar dhe me ujë të vakët.

Për rezultate më të mira preferohet që ta përdorni 1 herë në javë për shkak se përdorimi i shpeshtë mund të ndikojnë në shndërrimin e flokëve në shumë të yndyrshme.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...