Home Këshilla të ndryshme Përdorni këto vitamina nëse jeni të lodhur

Përdorni këto vitamina nëse jeni të lodhur

Ushqimi i shëndetshëm dhe një dietë e ekuilibruar, padyshim do t’ju ndihmojë të merrni vitaminat dhe mineralet që ju nevojiten për t’ju dhënë energji të mjaftueshme.

Gjithashtu ju ndihmon të shmangni mangësitë ushqyese që mund t’ju sjellin simptomat të lodhjes.

Mjekja dhe nutricuonistja Sarah Brewer thotë se kur ju duhet të anuloni planet sociale ose gjërat që ju pëlqeni të bëni thjesht për të fjetur ose për t’u mbushur energji, mund të jetë diçka e thjeshtë si një mangësi e vitaminës ose mineraleve.

Përbërësit ushqimorë të përfshirë në parandalimin e lodhjes përfshijnë vitaminat B, vitaminë C, hekurin dhe magnezin.


Gjithmonë duhet të përpiqeni t’i merrni këto vitamina si dhe vitamina D shtesë është një ide e mirë.

KËSHILLA TË NGJASHME


TË TJERA

Përfitimet shëndetësore të ujit të arrës së kokosit

Vitet e fundit, uji i kokosit është bërë një pije shumë e famshme. Është i shijshëm, freskues dhe gjithashtu i mirë për shëndetin tuaj. Për më tepër, është i ngarkuar me disa lëndë ushqyese të rëndësishme, përfshirë mineralet që shumica e njerëzve nuk i marrin sa duhet. Më poshtë gjeni disa nga përfitimet shëndetësore të ujit të arrës së kokosit. Mund të ketë...