Home Këshilla të ndryshme Përdorni maskë për flokët në diell

Përdorni maskë për flokët në diell

Përdorni maskë për flokët në diellPërkujdesjet që i kushtohen fytyrës, trupit dhe flokëve duhet te vazhdojnë edhe në mbrëmje, me një hidratim të bollshëm, për t’i lejuar lëkurës dhe flokëve të rigjenerohen në diell.

Mos ndoshta për flokët kemi vetëm shampon dhe balsam dhe kemi harruar produktet mbrojtëse. Një maskë si kjo, do t’ju ndihmojnë që t’i mbroni flokët në ditët e ngrohta:

Merrni një sasi të vogël të zbutësit dhe vendoseni në flokë. Shtypni flokët ngadalë dhe lini disa minuta të thahet vetë. Do të fitoni një formë, ndërsa maska do t’ia jep lagështin e duhur e cila i nevojitet flokëve tuaja.

Maskat rregulluese duhet bërë 2 herë në javë për të hidratuar dhe për të rindërtuar flokët në thellësi. Këto lloje maskash duhen lënë 15 minuta në kokë dhe në majat e flokëve, të cilat janë dhe pjesët më të dëmtuara gjatë ekspozimit në diell. Më pas këto produkte duhet të lahen me ujë të bollshëm.

Produktet që përdoren pas diellit duhet të përmbajnë: kamomil dhe substancë hidratuese.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...