Home Këshilla të ndryshme Përdoruesve të solariumit u rrezikohet të parit

Përdoruesve të solariumit u rrezikohet të parit

Ekspertët britanikë nga kolegji ‘Optometrists’ paralajmërojnë se është e domosdoshme përdorimi i syzeve mbrojtëse para përdorimit të solariumit.

Sipas fjalëve të tyre, mbrojtjen e syve është e pamundur ta arrijmë pa përdorimin e këtyre syzeve.

Dëmtimet që vijnë si pasojë e rrezeve ultravjollce në solarium mund të sjellin deri te dëmtimi i përgjithshëm i syve që njëkohësisht rezulton edhe me dëmtimin apo humbjen e kualitetit të të parit.

Po ashtu, janë bërë shumë studime dhe hulumtime të ndryshme nga ekspertë dhe shkencëtarë të ndryshëm që kanë vërtetuar se përdorimi i solariumit është i lidhur edhe me një rrezik mjaft të madh të sëmurjes nga kanceri i lëkurës.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...