Home Këshilla të ndryshme Përfitime të shumta nga konsumimi i vezëve në mëngjes

Përfitime të shumta nga konsumimi i vezëve në mëngjes

Ekspertët rekomandojnë se produkti më i mirë për t’u konsumuar në mëngjes është veza.

Sado që në pamje të parë një ushqim i zakonshëm, veza sjell shumë të mira për trupin dhe shëndetin. Ato paraqesin burim thelbësor të kolesterolit ushqyes, përmbajnë proteina të cilësisë së lartë si dhe përmbajnë substanca bioaktive si fosfolipidet dhe carotenoidet.

Për më tepër është vënë re një ulje e rrezikut me 12 përqind ndaj sëmundjeve kardiovaskulare, për personat të cilët konsumojnë mesatarisht 5 vezë në javë.

Preferohet së paku një vezë në ditë.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...