Përfitimet e majdanozit për një super lëkurë

Përfitimet e majdanozit për një super lëkurëPërfitimet e majdanozit për lëkurë nuk janë edhe aq të njohura dhe nuk janë vlerësuar aq shumë.

Por, majdanozi përbën shumë të mira për lëkurën, shkruan koalb.com. Ja cilat janë të mirat e majdanozit për lëkurë:

Parandalon rrudhat
Sasia e lartë e vitaminës C në majdanoz ushqen lëkurën dhe parandalon rrudhat. Konsumimi i majdanozit stimulon prodhimin e kolagjenit në lëkurë dhe promovon riprodhimin e qelizave të reja.

Përmison lëkurën e sëmurë
Majdanozi përmban vitaminë A e cila luan rol të rëndësishëm në mirëmbajtjen dhe riparimin e lëkurës. Nëse konsumoni majdanoz, ju do të përmisoni elasticitetin e lëkurës, e cila parandalon rrudhat dhe përshpejton shërimin e lëkurës së sëmurë, shkruan koalb.com.

Largon rrathët e zi rreth syve
Majdanozi heq rrathët e zi rreth syve dhe meqë përmban sasi të lartë të vitaminës C, klorofil dhe vitaminën K ndihmon të ndriçohet zona rreth syve.
Nëse vuani nga rrathët e zi nën sy, atëherë merreni lëngun e majdanozit dhe vendosni nën sy. Mbajeni për 10 min. Këtë trajtim duhet të bëni të paktën 2 herë në javë.

Pastron lëkurën dhe pastronet poret
Konsumimi i majdanozit ka vlera të larta, por për lëkurë të pastër mund të përdorni edhe vajin esencial nga majdanozi. Më tej ajo ndihmon për të pastruar poret të cilat ndikojnë në krijimin e puçrrave në fytyrë.

Lëkurë të njomë dhe të pastër
Majdanozi përmban minerale, kalcium, kalium, bakër dhe zink. Këto minerale janë thelbësore për ruajtjen e lëkurës të shëndetshme, shkruan koalb.com.
Zieni gjethet e majdanozit dhe lëngun e fituar mund ta konsumoni gjatë ditës. Lëngu i majdanozit ndihmon shumë lëkurën tuaj.

Qetëson lëkurën
Majdanozi i freksët ndihmon në qetësimin e lekurës. Edhe nëse vuani nga pickimet e mushkonjave, mjafton të vendosni disa gjethe majdanoz në lëkurë dhe lëkura juaj do të qetësohet. Metoda tjetër është që të vloni majdanozin dhe më atë ujë prekni