Home Shëndetësi Përfitimet e të qeshurit në shëndetin tuaj

Përfitimet e të qeshurit në shëndetin tuaj

Përfitimet e të qeshurit në shëndetin tuajNdoshta ju keni dëgjuar se e qeshura është shëndet! Kjo është një thënie e vjetër që thuhet prej një kohë të gjatë, por që është e vërtetë.

Shumë studime kanë zbuluar efektet pozitive të të qeshurit në trupin e njeriut. Përveç kësaj për të konfirmuar të gjitha përfitimet psikologjike nga të qeshurit, shkenca e shërimit përmes të qeshurit, e quajtur “guelotologie”, gjeti gjithashtu disa përfitime shumë interesante fiziologjike. Hidhni një sy në 7 mëposhtme për të gjetur arsye të mira për ia plas të qeshurit:

Ulje e ndjesisë së dhimbjes. Disa studiues kanë zbuluar se pas 10 minutave të qeshura të forta, ka një reduktim të dhimbjes.
Forcim i sistemit imunitar. Nga eksperimentet e shumta është vërtetuar se e qeshura shkakton ndryshime të rëndësishme neurologjike.
Përmirësimin e funksionit njohëse. Duket se e qeshura rrit performancën tonë mendore dhe aftësinë për të mbajtur informata.
Parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare. E qeshura aktivizon qarkullimin e gjakut duke reduktuar rrezikun e problemeve kardiovaskulare, sidomos infarktit.
Rrit kapacitetin e mushkërive. E qeshura bën lëvizjen e organeve të barkut dhe shkakton, rritjen e elasticitetit të mushkërive.
Lehtëson stresin dhe lodhjen.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shafrani i Indisë, një bimë çudibërëse

Shafrani i Indisë po konsiderohet si një ilaç në mjekësi. Kjo bimë njihet mijëra vjet më parë në Indi, duke u përdorur përveçse si një erëz aromatike edhe si një bimë mjaft e efektive medicionale me përfitime të shumta shëndetësore. Përbërja shafranit nga kurikumi, ka bërë që shkencëtaret ta krahasojnë kurikumin me medikamente anti- inflamatore, por pa efekte anësore, sidomos për...