Home Këshilla të ndryshme Përfitimet nga konsumimi i qershive!

Përfitimet nga konsumimi i qershive!

Në frigoriferin tuaj të shtëpisë patjetër duhet të mbani qershi edhe muajve tjerë pos muajit qershor.

Qershitë duhet t’i mbani çdo herë në shtëpinë tuaj, për shkak se qershia përmban antioksidant ato ngadalësojnë plakjen dhe shmangin sëmundjet kronike, duke përfshirë sëmundjet e zemrës, kancerin, alzheimerin, diabetin dhe obezitetin.

Po ashtu qershia ndihmon në përmirësimin e gjumit.

Në një hulumtim i cili iu bë një grupi të femrave dhe meshkujve doli se qershia ju ndihmoi në stabilizimin e gjumit.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...