Përfitimet nga molla

Përfitimet nga mollaZvogëlon rrezikun e kancerit

Një studimi të kryer në Haëai, ka konkluduar se ekëziston një lidhje në mes të konsumimit të mollëve dhe rrezikut të zhvillimit të kancerit në mushkëri. Sipas studimit konsumimi i rregullt i mollëve mund të ulë deri në 50% shkallën e rrezikut të zhvillimit të kancerit në mushkëri.Studimi i bazon gjetjet e tyre në sasitë e larta antioksiduese që gjenden në molla të cilat mund ti deaktivizojnë enzimet e caktuara që janë përgjegjëse për krijimin e kancerit në mushkëri.
Zvogëlon rrezikun e sulmeve në zemër
Sipas disa studimeve reazulton se konsumimi i rregullt i mollave mund të zvogëlojë sasinë e kolesterolit të keq deri në 25%.
Sipas studimit përparësia e mollës ndaj medikamenteve që e trajtojnë kolesterolin e keq është se molla nuk ka asnjë efekt anësorë.

Përmirësonë kujtesen
Sipas një studimi të bërë në unviersitetin “Massachustts Loëell”, konsumimi i mollëve e rrit prodhimin dhe shumën e acetilkolinës në tru. (Acetilkolinës është një neurotransmitter, një kimikat që vepron si një sinjal ose të dërguarin kimike në tru. Në rolin e saj si një neurotransmitter,acetikolinës luan një rol kritik në formimin e kujtimeve, aftësinë për t’u përqëndruar dhe arsyetimi logjik)Sasia më madhe e këti hormoni përmirëson memorien, për më tepër edhe trajtimi i sëmundjes Alzheimer bëhet duke e rriturr shumën e acetikolinës në tru në mënyrë që të ngadalësojnë rënien mendore të pacientëve.Autorët e studimit shprehen shumë të sigurtë se konsumimi i mollës apo lëngut të saj, mund të ndihmoj në zvogëlimin e problemeve që lidhen me humbjen e kujtesës.

Zgjatë jetën
Sipas një studimi të bërë nga një laburator i kimisë në Amerikë në vitin 2011, ku ishtë vëzhguar efekti i mollave në shëndetin e kafshëve, ishtë zbuluar se kafshët që ishin ushqyer në mënyrë të rregullt me molla ishin në gjendje të jetojnë për 10% më shumë sesa kafshët të cilat nuk kishin konsumuar molla.Edhe pse hulumtimi ishte bërë në kafshë, shkencëtarët besojnë se efektet e mollës japin rezultate të njejta edhe për organizmin e njëriut.