Home Këshilla të ndryshme Përfitimet nga vaji i mentes

Përfitimet nga vaji i mentes

Mentja gjithashtu mund të jetë e shijshme dhe në shumë ushqime të tilla si akullore, çaj madje edhe smoothies. Megjithatë ajo që shumë njerëz nuk e dinë, është se vaji i piperit në të vërtetë ka përfitime të fuqishme shëndetësore.

Heq problemet e stomakut: Përdorimi më i popullarizuar i vajit të mentes është për të lehtësuar dhimbjet e stomakut. Ky çaji është përdorur për qindra vjet për të zbutur dhimbjet apo ndjesinë e të përzierit.

Ndihmon për të lehtësuar problemet e frymëmarrjes: provoni të përdorni vajin esencial të mentes nqs jeni duke kalua një gjendje gripi dhe i keni hundët e zëna. Është shumë më e fortë dhe mund të ndihmojë në zvogëlimin e mbingarkesës dhe madje të zvogëlojë inflamacionin në traktin respirator.

Ndihmon në heqjen e stresit dhe për ri sjelljen e energjisë: Vaj i livandos nuk është alternativa e vetme kur kërkoni një mënyrë për të reduktuar stresin. Vaj esencial i mentes në fakt mund të përmirësojë energjinë duke reduktuar stresin dhe tensionin në të njëjtën kohë.

Përmirëson strukturën e flokëve tuaj: A e dini se ky vaj i mentes është një nga sekretet më të mira për flokët e shëndetshëm? Përpiquni të shtoni dy ose tre gota vaj në shampon ose balsam për të ndihmuar në reduktimin e zbokthit.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...