Home Këshilla Seksuale Përfitimet që vijnë nga seksi

Përfitimet që vijnë nga seksi

Studimet tregojnë se ndjenjat e dashurisë pasionante dhe intensive kanë efekt të njëjtë në receptorët e trurit tuaj njëlloj si paracetamol, thonë studimet në Universitetin Shtetëror të Nju Jorkut

Përfitimet që vijnë nga seksi

1. Dhimbje koke
Nëse keni një dhimbje koke të jashtëzakonshme, mos merrni pilula, por kryeni një mardhënie seksuale. Studimet tregojnë se ndjenjat e dashurisë pasionante dhe intensive kanë efekt të njëjtë në receptorët e trurit tuaj njëlloj si paracetamol, thonë studimet në Universitetin Shtetëror të Nju Jorkut

2.Ndihmoni veten
Kjo mund të jetë një recetë e lehtë ndonjëherë që ju mund të merrni:
Masturboni së paku pesë herë në javëpasi zvogëloni rrezikun e kancerit të prostatës me mbi një të tretën, pasi në këtë mënyrë gjendra e prostatës ndihet e lehtësuar.

3. Bëni seks rregullisht
Seksi i rregullt forcon kockat dhe muskujt, ndërsa kimikatet e lëshuara jashtë bëjnë që të rritet sistemi juaj imunitar. Tri herë në javë duhet me patjetër. Gjetja e një partner është puna juaj.

4. Tregohuni i zgjuar
Ndjeheni pak i ngadaltë dhe mendoni si IQ tuaj nuk është në nivelin e duhur? Stimulimi i sjellë nga seksi nuk është vetëm për kënaqësi, ai shkelmon “veshjet” e dëmshme që krijohen rreth trurit tuaj.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...