Home Këshilla Seksuale Përjetimi i dashurisë

Përjetimi i dashurisë

Ndihma ndaj të tjerëve apo e ashtuquajtura ndjesia altruiste, është e lidhur me një mbrojtje më të madhe dhe mirëqenie më të lartë të shëndetit mendor, krahasuar me rastet kur personi është përfitues i ndihmës nga të tjerët.

Kjo do të thotë se përkrahja, ndihma që dikush mundet t’i bëjë familjarëve, bashkëshortit, a të tjerëve ka më tepër përfitime për vetë personin sesa për individët që e marrin këtë lloj përkrahjeje.

Ndjenja e dashurisë herë na mbron e herë na bënë më të pavëmendshëm, më të papërqendruar e më të shqetësuar.

Shumë studime kanë treguar se gjatë periudhës së rënies në dashuri dhe gjatë përjetimit intensiv të saj, sidomos në gjashtëmujorin e parë, nivelet e serotonines, një neurotransmetues, janë tepër më të larta sesa vlerat normale.

Studiuesit kane studiuar alterimet e niveleve te serotonines gjatë rënies në dashuri me luhatjet e niveleve të saj gjatë çrregullimeve obsesivo-kompulsive./yllpress/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ilaçi i famshëm OKI: Ja çka mund t’i bëj trupit tuaj

Ky ilaz redukton temperaturën, dhimbjen dhe inflamacionin, shkruan Periskopi. Ilaçi i njohur si ‘Oki’ ose siç njihet ndryshe Ketoprofeni, po përdoret në përmasa shumë të mëdha në Kosovë. Para disa muajsh, Shqipëria vendosi të ndalonte shitjen e këtij ilaçi pa recetën e mjekut mbi 40 miligram. Sidoqoftë, kjo masë që ndalon përdorimin pa lejen e mjekut nuk ekziston në Kosovë,...