Përkëdheljet sensuale, ja përgjigjet e trurit

Eshtë një zonë e posaçme e trurit e cila aktivizohet kur një dorë përkëdhel në mënyrë sensuale një pjesë të trupit tonë, duke shkaktuar nj ndjesi kënaqësie.

Një studim i realizuar nga California Institute of Technology (Caltech), tregon lidhjen mes përkëdheljeve dhe emocioneve.

Pjesëmarrësit në eksperiment janë përkëdhelur në këmbë në kushte të ndryshme, në rastin e parë shihet një video ku një gruaje tërheqëse përkëdhel një mashkull duke u afruar drejt tij, ndërsa në videon e dytë është e njëta dorë që përkëdhel por pa lëvizur dhe pa asnjë emocion.

Në realitet dora që përkëdhelte ishte e njëjta e të njëjtës femër, por studimi tregoi eksperienca e parë ishte e pëlqyeshme në raport me të dytën.

Në studim theksohet se emocioni është i përfshirë që në fazat e para të kontaktit.