Home Shëndetësi Përkujdesja ndaj këmbëve të fryra

Përkujdesja ndaj këmbëve të fryra

kembetA e dini përse ndodh fryerja e këmbëve? Shkaku kryesor i këtij fenomeni është lodhja e tepër, ose shtimi i peshës trupore. Duhet të jeni shumë të kujdesshëm që të mos e egzagjeroni me ushqimin.

Mund të ndihmoni veten në parandalimin e fryrjes së këmbëve dhe me një aktivitet të mirë fizik.

– Për të reduktuar endemat e këmbëve  (fryrjen) mund të përdorni një kurë të thjeshtë. Përdorni dy gota me ujë; njëra të ketë ujë shumë të ftohtë dhe tjetra shumë të ngrohtë. I vendosni njëherë këmbët tek uji shumë i ngrohtë për disa minuta dhe më pas tek ai i ftohtë për disa sekonda. Përsëriteni metodën 3 ose 4 herë.  Ndryshimi i papritur i temperaturave do të favorizojë shfryrjen.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...