Home Shëndetësi Përse gërhijmë kur flemë?

Përse gërhijmë kur flemë?

gërhimaGërhima mund të jetë e lidhur me ndonjë problem serioz shëndetesor dhe mund të ndikojë jo vetem tek ai që gërhet përveç tjerash mund të ketë efekte negative në marrëdhëniet midis çifteve.

Gjatë gjumit, muskujt qe kontrollojnë kanalet e frymëmarrjes mund te relaksohen, duke shkaktuar që kanale të frymëmarrjes të ngushtohen.

Si rezultat, kur marrim frymë, inded e buta në gojë, hundë dhe ëe fyt vibrojnë, që ndryshe ne i degjojme duke gërrhatur. Njëra zgjidhje është perdorimi i shiritave te lagesht sepse jane te dizajnuar të zvogelojnë vibrimin e ketyre indeve te buta.

Një mënyre tjetër është perdorimi i frenave të gojes që parandalojne gjuhen të mos bie ne fund të gojeë. Sidoqoftë, keto metoda nuk janë të garantuara dhe nese gjumi dhe e gërrhitura e juaj është më serioze se aq ateherë këshillohuni  me mjekun.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...