Perse renia ne peshe duhet te merret seriozisht?

Ndonjehere renia ne peshe eshte e pavullnetshme. Edhe nese disa enderrojne, nuk eshte nje gje e mire , prandaj duhet te beni kujdes…

Jane disa simptoma te cilat kerkojne shume vemendje. Humbja e peshes eshte pjese e jona. Ajo nuk perjetohet mire nga femrat, ajo nuk shikohet si nje simptome dhe marrja e saj nuk eshte shume serioze. Por ajo qe nuk shpjegohet mire eshte ajo e pavulletshme, ajo ne fakt mund te ndodh per shkak disa semundjeve te renda .

Nje problem I lidhur me te jane tiroidet, per shembull, qe mund te shkaktoj nje humbje peshe te rendesishme. Hipertiroidet, me qe tiroidja prodhon shume hormone – ajo shoqerohet me nje humbje peshe te shpejte . Kjo eshte nje nga shenjat me te dukshme te semundjes.

Mendja influecon ne funskionimin e trupit tone, humbja e peshes mund te jete gjithashtu si pasoje e nje problemi psikologjik (depresioni) ose me teper neurologjik. Disa semundje me pak te renda, mund te kene gjithashtu nje efekt te forte ne humbjen e peshes; ndoshta eshte rasti I ndonje infeksioni tretes qe shkakton nje renie te ushqimit.
Pra eshte e rendesishme te merrni seriozisht , nje humbje peshe te pashpjegueshme. Ekuilibri eshte nje nga shenjat kryesore te shendetit te mire.

Per mase kujdesi, nese ju nuk jeni ne diete ,nuk keni reduktuar ushqimin tuaj dhe keshtu konstatoni nje renie ne peshe te rendesishme , jini te kujdesshem, trupi juaj po ju informon qe ai po lufton. Per kete arsye mos hezitni te pyesni mjekun tuaj, do te jete ai qe do te ju siguroj ; sepse ka menyra per te ndjekur nje trajtim specifik./ikub/