Home Këshilla të ndryshme Personat me grup gjaku “0” më pak gjasa për sulm në zemër

Personat me grup gjaku “0” më pak gjasa për sulm në zemër

Personat me grup të gjakut “0” kanë më pak gjasa të pësojnë sulm në zemër dhe në trup krahasuar me grupet e tjera të gjakut, transmeton AA.

Sipas një lajmi në BBC, në kongresin e Shoqërisë Evropiane të Kardiologjisë, shkencëtarët kanë shpalosur rezultatet e një hulumtimi në të cilin kanë marrë pjesë 1,3 milion pjesëmarrës, ku kanë gjetur se gjasat për probleme koronare dhe kardiovaskualare janë nëntë për qind më të ulëta te personat me grup të gjakut “0” në krahasim me grupet e tjera të gjakut.

Shkencëtarët kanë theksuar se te personat me grup të gjakut “A”, “B” dhe “AB” një proteinë që mundëson mpiksjen e gjakut gjendet në nivele më të larta dhe kjo mund të jetë faktor që rrit rrezikun për sulm në zemër.

Në një studim të mëhershëm, ishte thënë se personat me grupin e rrallë të gjakut “AB” janë grupi më i pambrojtur për sa i përket sulmit në zemër.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...