Home Këshilla të ndryshme Personat që heqin dorë nga duhani janë më të rrezikuar nga depresioni

Personat që heqin dorë nga duhani janë më të rrezikuar nga depresioni

Një studim i fundit, ka përdorur informacione të National Survey on Drug Use and Health, dhe ka ardhur në përfundim se njerëzit, të cilët heqin dorë nga përdorimi i cigares janë më të rrezikuar nga depresioni si dhe kanë tendencë të zhvillojnë ndonjë zakon tjetër të dëmshëm.

Tanimë dihet se konsumimi i duhanit është shumë i dëmshëm për shëndetin e njeriut. Nikotina, që është përbërësi kryesor i duhanit është një faktor i rrezikshëm, i cili krijon varësi dhe krahasohet me kokainën dhe heroinën.

Studimi i fundit ka sugjeruar, që njerëzit të cilët heqin dorë nga përdorimi i cigares janë më të prirë të zhvillojnë depresionin ose të zhvillojnë ndonjë varësi tjetër siç është kanabisi apo alkooli.

Gjatë studimit të bërë, niveli i depresioni tek njerëzit që e kanë lënë duhanin është rritur për 4.88%. Gjatë periudhës së njëjtë, numri i personave që kanë filluar alkoolin është rritur nga 17.22 në 22.33%. Gjithashtu përdorimi i kanabisit u dyfishua nga 5.35% në 10.09%.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...