Pesë arsye pse keni gjakderdhje nga mishrat e dhëmbëve

Pesë arsye pse keni gjakderdhje nga mishrat e dhëmbëvePeriodontisti Sally Cram thotë se gjakderdhja nga mishrat e dhëmbëve nuk është normale, duke shtuar se në fakt mund të bëhet fjalë për ndonjë sëmundje të mishit të dhëmbëve (gingivitis apo inflamacion i mishërave) që buron nga krijimi i baktereve dhe pllakës mbi dhëmbët tuaja.

Pastrimi agresiv i dhëmbëve është njëri ndër shkaqet e gjakderdhjes, ndërsa janë renditur edhe disa të tjera që mund të shkaktojnë këtë sëmundje

1. Nuk i pastroni mirë dhëmbët

2. Hormonet e juaja luhaten
3. Jeni të stresuar, keni mungesë gjumi dhe hani ushqim të pavlerë

4. Medikamentet tuaja mund të jenë faji kryesor

5. Mund të jetë diçka më serioze

Sëmundjet kronike si diabeti apo sëmundjet si leukemia dhe HIV mund të ndikojnë në sistemin imunitar dhe të shpijnë deri në mishrat e fryrë dhe të gjakosur. Nëse vëreni pika gjaku në lavaman për më shumë se një javë rresht, vizitoni dentistin tuaj.