Home Shëndetësi Pesë simptoma që tregojn se keni veshka të dëmtuara

Pesë simptoma që tregojn se keni veshka të dëmtuara

vPesë simptoma që tregojn se keni veshka të dëmtuaraDëmtimi i veshkave shpesh kalon pa u hetuar, prandaj duhet pasur kujdes sa s’është bërë vonë. Ja disa nga simptomat kryesore, që tregojnë për dëmtim të veshkave.

Dhembja në pjesën e poshtme të shpinës – konsiderohet njëri ndër simptomat më të shpeshta të sëmundjes së veshkave. Mund të paraqitet vetëm në njërën anë, transmeton gazeta Kosova Sot.

Ekzantema, tharja, apo kruarja e lëkurës – është po ashtu simptomë standarde që tregon se diçka nuk është në rregull me veshkat. Ndryshimet në urinim – veshkat krijojnë dhe nxjerrin jashtë urinën. Për këtë shkak, gjatë sëmundjes së veshkave, mund të vijë deri te ndryshimet në urinë, si urina me shkumë, urina me gjak, shpeshtimi i urinimit gjatë natës, apo rrallimi i urinimit, etj.

Ënjtjet në pjesë të ndryshme të trupit – dëmtimi i veshkave çon deri te grumbullimi i ujit në organizëm, gjë që shihet në ënjtjen e fytyrës, këmbëve, duarve, shputave, etj. Lodhja dhe plogështia – veshkat e dëmtuara prodhojnë më pak eritropoetinë, i cili është një hormon që ndihmon në krijimin e qelizave të kuqe të gjakut. Me këtë rast vjen deri te mungesa e oksigjenit dhe paraqitja e lodhjes.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Këto janë mënyrat mënyrat natyrale për të shtuar në peshë

Rreth 2/3 e njerëzve në SHBA janë mbi peshë ose obezë, por gjithsesi shumë njerëz në botë, kanë problem pasi janë tepër të dobët.Ky është një shqetësim real pasi të qënit nën peshë mund të jetë i dëmshëm për shëndetin po aq sa të qënit obez. Çfarë do të thotë në të vërtetë të qënit “nën peshë”?Të qënit nën peshë...