Home Këshilla të ndryshme Pesha e saj është e pabesueshme, ka 25 vite që nuk del...

Pesha e saj është e pabesueshme, ka 25 vite që nuk del nga shtëpia

Iman Ahmad Abdulati, 36 vjeçare nuk ka dalë nga shtëpia që prej 25 vitesh për shkak të problemeve të saj me peshën dhe kështu duke qëndruar gjithë kohës ulur pesha e saj vetëm është rritur.

Spitalet lokale nuk kanë ofruar ndonjë mundësi mjeksore për të zgjidhur këtë problem të saj, prandaj ka vendosur të dalë publikisht për të kërkuar ndihmë.

Babai i ka vdekur kur ishte e vogël, ndërsa nëna dhe motra e saj kujdesen për të. Ato së bashku kujdesen për ushqimin, pastrimin dhe nevojat e saj, pasi ajo nuk është në gjendje të ecë më.

Të dyja tregojnë që nga mosha 11 vjeçare ajo nuk mund të ecë më, ndërsa pesha e saj tani thuhet të jetë 501 kilogramë.

Ajo kishte lindur mbi 5 kilogramë dhe këtu është gjeneza e problemit të saj, pesha ka vazhduar të rritet në çdo moment dhe tani nuk mund të lëvizë.

Mjekët besojnë se në trupin e saj ka ujë më shumë sesa që duhet, gjithashtu pritet që ekspertët mjekësor në vende tjera të botës të konsiderojnë këtë rast.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...