Home Shëndetësi Pesticidet shkaktojnë tumor nё tru

Pesticidet shkaktojnë tumor nё tru

Pesticidet shkaktojnë tumor nё tru Sipas  disa zbulimeve eshte ber e ditur se bujqit e ekspozuar nё masё tё madhe ndaj pesticideve, kanё rrezik tri herё mё tё madh pёr t’u prekur nga kanceri nё tru, bёjnё tё ditur shkencëtarёt francezё.

Ështё ditur se tumoret nё tru janë mё tё pranishëm te burrat krahasuar me gratё, dhe kjo sё fundi ёshtё shpjeguar me ndikimin e pesticideve.

Kёto substanca edhe mё herët janë theksuar si tё dëmshme nё organizёm, pasi qё ishin dëshmuar se ndikonin nё rritjen e gjasave pёr tё vuajtur nga Parkinsoni.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...