Home Ushqim Pijet e gazuara shkaktojnë plakje

Pijet e gazuara shkaktojnë plakje

Studimi më i ri ofron edhe një arsye konkrete pse duhet ndaluar konsumimin e pijeve të gazuara. Studimi në minj ka zbuluar se si niveli i lartë i fosfatit në organizëm, e shpejton procesin e plakjes.

Po ashtu, mund të rris shpeshtësinë dhe fortësinë e komplikimeve shëndetësore, të cilat lidhen me moshën, siç janë sëmundja kronike e veshkave, kalcifikimi i venave të gjaku dhe sëmundjet e zemrës.

Studiuesit kanë konstatuar se konsumimi i lartë i fosfatit, po ashtu mund të shkaktoj paraqitjen e atroforisë së rëndë muskulore dhe të lëkurës.

Konsumimi i lartë i pijeve të gazuara dhe ushqimit të përpunuar, ndjeshëm e rrit konsumimin e përgjithshëm të fosfatit, ndërsa mbajtja e baraspeshës së konsumimit të fosfatit, është e rëndësishme për shëndetin dhe jetëgjatësinë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...