Pijet jo alkoolike qe duhen konsumuar sipas grupit te gjakut

Jeta jone e perditshme rrotullohet rreth kafese, cajrave, ujrave minerale, tonikeve dhe pijeve te llojeve e kulturave te ndryshme. Ajo qe duhet te dime eshte qe disa prej tyre kane efekte pozitive per grupe te caktuara gjaku dhe disa negative.

Grupi O – Ky eshte edhe grupi me i lashte dhe me i zakonshem i gjakut. Ai dallohet per nje sistem imunitar te forte. Per personat me grup gjaku O keshillohet perdorimi i ujrave minerale dhe cajit, gjithnje dhe kudo. Birra pa alkool mund te konsumohet me mase, por jo nese jeni duke u munduar te humbisni peshe.

Nje pije e perzier qe duhet te shmanget nga personat me kete grup gjaku eshte kafeja. Ajo rrit nivelet tashme te larta te aciditetit te stomakut, ndaj me e mira eshte te mejanohet. Personat me kete grup gjaku mund ta kompensojne mungesen e kafese me pirjen e cajit jeshil, i cili sherben si nje alternative e mire e kafeinizuar.

Grupi A – Ky grup eshte njohur rreth 25 000-15 000 vjet para Krishtit. Per kete grup eshte shume e rekomandueshme kafeja dhe caji jeshil. Pijet e tjera te perziera keshillohen te eleminohen.

Grupi B– Filloi te shfaqej midis 15.000 dhe 10 000 vjet para krishtit. Personat me kete grup gjaku duhet te perdorin sa me shume cajra bimore, uje dhe lengje. Kafeja dhe vera nuk i demton, por as nuk i ndihmon keta persona. Meqe synimi yne eshte qe te konsumojme pije qe te rrisim ne maksimum efektshmerine pozitive, keshillohet qe te perdoren me shume lengjet e pijet e tjera dhe te eleminohen keto te dyja qe nuk jane aspak ndikuese.

Grupi AB– Ky eshte grupi me i ri i gjakut, i cili eshte shfaqur 10-15 shekuj me pare. Per kete grup sygjerohet perdorimi i kafese sepse ajo ka shume enzima. Caji jeshil, per shkak te aftesise se tij antioksidante dhe birra pa alkool duhet te perdoret me sasira te vogla.