Home Këshilla të ndryshme Pikaset te duart

Pikaset te duart

Sklerodermia eshte nje semundje qe nis te duket kur ashpersohet lekura e duarve dhe e fytyres, por qe ka si pasoje demtimin e zemres, mushkerive, veshkave…

Simptomat duken shume te lehta; duar qe behen te ftohta e ndryshojne ngjyre, sidomos me uljen e temperaturave.

Ne rastet me normale keto simptoma i kane shume njerez, por ndonjehere ato mund te jene tregues se nje person vuan nga sklerodermia.

Per te kuptuar nese vertet vuan nga kjo semundje, eshte nje test qe quhet videokapillaroskopia.

Ky test arrin te percaktoje nese ka anomali te trupit te njeriut. Sklerodermia eshte nje semundje e rralle, por nese nuk kurohet mund te coje ne mosfunksionimin e organeve me te rendesishme.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Mishi i kuq rrit rrezikun për vdekje të hershme

Duke e rritur konsumimin e mishit të kuq ju jeni duke rritur rrezikun për vdekje të hershme, shkruan News Harvard, transmeton Gazeta Express. Njerëzit, të cilët kanë rritur konsumimin e mishit gjatë 8 viteve të fundit janë më të rrezikuar për vdekje, në krahasim me njerëzit të cilën nuk konsumojnë shumë mish të kuq. Kjo sipas një studimi të fundit...