Home Modë & Estetikë Pilingu i lëkurës

Pilingu i lëkurës

Ekspertët mendojnë se për ta pasur një lëkurë më të tërhequr dhe më të shtrënguar piling i shkëlqyeshëm është fërkimi i saj me kripë deti, apo me disa preparate të dedikuara enkas për shtrëngimin dhe tërheqjen e lëkurës.

E gjithë kjo ndikon dhe nxit qarkullimin e mirë të gjakut, e rezultat i kësaj është një lëkurë më elastike. Bëni një piling të mirë gjatë kohës së dushit, disa herë në javë, varësisht nga lloji i lëkurës suaj.

Edhe një tjetër mënyrë për ta shtrënguar dhe tërhequr lëkurën janë kremrat e pasura me kolagjen. Ato kushtojnë, por ia vlen. Mirëpo, kur të përcaktoheni për kremra të tilla, së pari duhet të këshilloheni me dermatologun tuaj, sepse nuk ndikon secili prodhim njësoj edhe te tjetri.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...