Home Shëndetësi Pini qumësht të jetoni më gjatë

Pini qumësht të jetoni më gjatë

bebaPersonat të cilët në fëmijëri kanë konsumuar sasi më të madhe të qumështit dhe produkteve të qumështit jetojnë më gjatë, thonë shkencëtarët britanikë dhe australianë.

Një studim i realizuar nga ekspertët e Universitetit të Bristolit dhe Universitetit të Queenslandit, i publikuar në revistën “Heart”, tregon se personat të cilët konsumojnë më shumë qumësht dhe produkte të qumështit janë katër herë më pak të rrezikuar që të vdesin në moshë më të re.

Për më shumë, rezultatet nga ky studim i përbashkët i shkencëtarëve britanikë dhe australianë, sugjeron se konsumimi ditor i së paku 400 ml kalcium (sasi e pranishme në 3 dl qumësht) zvogëlon për 60% rrezikun për të pësuar goditje në tru. Globi24.Com

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ushqimet më të mira kundër alergjisë dhe disa këshilla antialergjike

Alergjitë ndikojnë në mushkëri, hundë, veshë, stomak, lëkurë dhe pjesë të tjera të trupit. Mund të shkaktojë kruajtje të lehta deri në anafilaltik, një reaksion që shpeshherë rrezikon dhe jetën. Mbani mend çfarë ju shkakton alergji dhe shmangni kontaktin me alergjenët që mund të shkaktojnë kriza. Megjithatë nëse jeni të predispozuar të prekeni nga alergjia, luftojeni atë me superushqimet. Lehtësoni simptomat...