Home Shëndetësi Pirja e çajit jeshil mund t’iu bëjë më efektiv dhe më të...

Pirja e çajit jeshil mund t’iu bëjë më efektiv dhe më të mençur

Përbërësit në çaj jeshil mund të përmirësojnë funksionin e trurit dhe të bëjnë më të mençur

Përbërësi kyç është kafeina, e cila është një stimulues i njohur.

Çfarë bën kafeina në tru është të bllokojë një neurotransmetues frenues të quajtur Adenozinë.

Në këtë mënyrë, ajo në fakt e rrit prodhimin e neuroneve dhe përqendrimin e neurotransmetuesve si dopamine dhe norepinefrin.

Kafeina është studiuar intensivisht dhe vazhdimisht dhe këto përfundime thonë se kafeina çon në përmirësime në aspekte të ndryshme të funksionit të trurit, duke përfshirë përmirësimin e humorit, vigjilencën, kohën e reagimit dhe kujtesën.

Megjithatë, çaji jeshil përmban më shumë se vetëm kafeinë. Ajo gjithashtu ka aminoacid L-theanine, e cila është në gjendje të stimulojë lëvizjen e gjakut në tru.

L-theanine rrit aktivitetin e GABA neurotransmitter frenues, e cila ka efekte anti-ankth.

Gjithashtu rrit dopaminën dhe prodhimin e valëve alfa në tru.

Studimet tregojnë se kafeina dhe L-theanina mund të kenë efekte sinergjike. Kombinimi i të dyjave është veçanërisht i fuqishëm në përmirësimin e funksionit të trurit.

Për shkak të L-theanines dhe dozës më të vogël të kafeinës, çaji jeshil mund t’ju japë një lloj efekti më të butë.

Shumë njerëz raportojnë se kanë energji më të qëndrueshme dhe janë shumë më produktive kur pinë çaj jeshil.


KËSHILLA TË NGJASHME


TË TJERA

Këto janë mënyrat mënyrat natyrale për të shtuar në peshë

Rreth 2/3 e njerëzve në SHBA janë mbi peshë ose obezë, por gjithsesi shumë njerëz në botë, kanë problem pasi janë tepër të dobët.Ky është një shqetësim real pasi të qënit nën peshë mund të jetë i dëmshëm për shëndetin po aq sa të qënit obez. Çfarë do të thotë në të vërtetë të qënit “nën peshë”?Të qënit nën peshë...