Home Këshilla të ndryshme Pjata e vogël ruan linjën e trupit

Pjata e vogël ruan linjën e trupit

Nëse përdorni pjata më të mëdha, shujta juaj nga 9 deri 31 % do të jetë më e lartë. është mjaft interesante ta dini se madhësia mesatare e një pjate nga viti 1900 është rritur për 23 %.

Konsumimi shtesë prej vetëm 50 kalorive në ditë do të mund t’ju shtojë rreth 2.3 kilogramë.

Edhe ngjyra ka rëndësi

Pos madhësisë së pjatës, në sasinë e porcionit ndikon edhe ngjyra e tij. Në një hulumtim ekspertët kishin lutur të anketuarit të shërbejnë makarona me sos të bardhë apo të kuq në një pjatë të madhe të kuqe apo të bardhë. Mesatarisht, ngjyra kontraste karshi ushqimit kishte zvogëluar sasinë e shërbyer të ushqimit për 21 %.

Shpjegimi shkencor

Rezultatet shkencore shpjegojnë se ngjyrat e rrethit të pjatës kanë ndikim të hatashëm në ushqim. Nëse dëshironi që në mënyrë të suksesshme të humbni në peshë, shkencëtarët sugjerojnë të largoni pjatat e mëdha, tepsitë dhe gjithçka që ushqimin ua paraqet si sasi e pakët.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...