Home Këshilla të ndryshme Plakja dhe stresi

Plakja dhe stresi

Plakja është proces natyral, mirëpo stresi te shume njerëz shkakton plakje te parakohshme.

Stresi vjen ne forma te ndryshme dhe nëse nuk dimë te ballafaqohemi me te trupi behet i tendosur dhe paraqiten pasoja negative.

Kjo përfshinë ngritjen e shtypjes se gjakut, koke dhimbje, pengesa ne tretje, hidhërim etj. Gjithashtu stresi e thane lëkuren e cila pasoje rrudhet.

Te gjitha këto ne kombinim me faktorët e jashtëm e plakin njeriun para kohe.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Mishi i kuq nxit kancerin e zorrëve

Konsumimi i përditshëm i mishit të kuq apo të përpunuar, edhe në sasitë më të vogla, mund të rritë rrezikun e sëmundjeve të rënda të stomakut. Një studim gjashtëvjeçar i Universitetit të Oksfordit me pjesëmarrjen e rreth gjysmë milion grave dhe burrave anglezë të moshës 40 deri 69 vjeç ka treguar se dietat me bazë mishin e kuq shtojnë me...