Po ju zbulojmë se cili ushqim është më i miri për mbrojtje të eshtrave tuaja, – ai nuk është qumështi!

Avokado është pemë për të cilën njerëzit nuk janë të informuar akoma përse shërben, ndërkaq ne do ta përmendim aplikimin e tij të gjerë në kuzhinë, pastaj mundësinë e madhe të furnizimit të organizmit tonë me vitaminën D.

Shumica e njerëzve e shmang këtë pemë, sepse është plot me yndyrë.

Nëse i takoni grupit të rrezikuar nga osteoporoza që lidhet me humbjen e masës kockore, avokado është për ju.

Përdoreni ashtu që ta qëroni avokadon dhe ta shtrydhni, pastaj përzieni me djathë të payndyrshëm apo me jogurt.

Me këtë kombinim, pos vitaminës D, do të furnizoheni edhe me kalcium dhe kështu do të merrni edhe nutritivet për nevojat e organizmit për eshtra të forta.

Avokado përmban edhe vitaminën E, e cila është shumë e mirë edhe për zemër. Një copë e këtij fruti përmban 15 për qind të kërkesës ditore për magnez.

Duhet të mësoni t’i gatuani vetes ushqim nga ky artikull dhe të kënaqeni me shijet e avokados.