Home Udhëtim & Turizëm Pogradeci më i preferuar për pushuesit

Pogradeci më i preferuar për pushuesit

Ndryshe nga plazhet e jugut Pogradeci këtë vit ka një rritje të numrit të pushuesve. Përveç pamjes atraktive, klimës së freskët, pogradecarët nikoqirë kanë ditur të tërheqin pushuesit falë dhe investimit për sistemimin e ujërave të zeza.

Çmimet në Pogradec janë normale për një zonë turistike.Kam zgjedhur Pogradecin se uji është më i pasur këtë vit. Elbasani zakonisht preferon Pogradecin”, shprehet një pushues.

“Janë edhe njerëz të mrekullueshëm”, shton një tjetër.

Sipas drejtorit të ujësjellës-kanalizimeve, për dy vite me radhë është punuar për realizimin e një projekti gjerman, ndërkohë që synohet që në një tjetër fazë të bëhet dhe pastrimi i algave.

“Në Pogradec është duke u zbatuar një projekt shumë i rëndësishëm për, mbrojtjen e mjedisit të Ohrit dhe në këtë kuadër është bërë rregullimi i derdhjeve të ujrave të zeza në liqen”, deklaron Ilirjan Mimini.

Sezoni veror ka sjellë në qytetin e Pogradecit 50 mijë turistë dhe pritet që në muajin gusht të ketë një shtim të frekuentimit të plazhit buzë liqenit.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...