Poret mund të mbyllen

Dermatologët përmendin se ritualet si masazhi i fytyrës për ta arritur qarkullimin më të mirë të gjakut apo pastrimi me ujë të ftohtë – nuk mund të ‘mbyllin’ poret tona.

Në përgjithësi, tretmani për fytyrë me ujë vetëm të nxehtë apo vetëm të ftohtë vetëm sa do ta përforcojë skuqjen dhe ndjeshmërinë e lëkurës.

Më së miri do të ishte që fytyrën ta pastroni derisa jeni nën dush, sepse avulli mund ta zbutë vajin e grumbulluar në poret tuaja.

Nëse me të vërtetë dëshironi që ta nxitni qarkullimin e gjakut në fytyrë, një gjë të tillë nuk do ta arrini përmes masazhit, por përmes ushtrimeve. /Telegrafi/