Home Këshilla të ndryshme Portokalli ndihmon në parandalimin e një sërë sëmundjesh

Portokalli ndihmon në parandalimin e një sërë sëmundjesh

Portokalli ndihmon në parandalimin e një sërë sëmundjeshDihet tashmë që portokalli përmban vitaminën C dhe shumë vitamina të tjera.Por ajo që është e rëndësishme dhe vlen për tu theksuar është se ky agrum përmban edhe hesperidin, një substancë që ndihmon gratë në parandalimin e kancerit të gjirit.

Portokalli duhet të hahet me lëkurë sidomos ato biologjike, sepse vetëm te lëkura e portokallit gjenden ato substanca që përmbajnë substanca phytochemicals të rëndësishme, të tilla si flavanones, minerale, vitamina dhe një mori të elementeve natyrore, të cilat shërbejnë për të parandaluar shumë sëmundje.

Pjesa e bardhë nën lëvore nuk duhet hedhur poshtë, ajo quhet albedo dhe duhet ngrene, pasi është me të vërtetë e çmuar, për zemër, mëlçi dhe për të mbajtur arterien tonë të pastër.

Diabetikët duhet të hanë portokall (sasia 100g). Portokalli është pak laksativ dhe pastrues.

Për gratë që kanë këmbë të rënda, për të parandaluar celulitin dhe artritin, portokalli është një aleat i vlefshëm.
Portokalli gjithashtu ul kolesterolin e keq dhe ruan lart atë të mirin duke tentuar të zmbraps presionin e gjakut tonë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Testi i gjakut mund të identifikojë “mbi 50 lloje të kancerit”

Shkencëtarët kanë thënë se një test i thjeshtë i gjakut mund të identifikojë 50 lloje të kancerit, zakonisht përpara shfaqjes së simptomave të para. Ekspertët shpresojnë se kjo gjë do të mund të ndihmonte në zbulimin e tumoreve më herët, kur ata janë të trajtueshëm. Ekipi që ka ardhur në këtë përfundim ka thënë se 99 për qind e rezultateve të...