Home Këshilla të ndryshme Pozicioni më i keq për gjumin

Pozicioni më i keq për gjumin

Fjetja në stomak mundet të shkaktojë degjenerimin e shpinës, porositin ekspertët nga universiteti Seint Luis i Shteteve të Bashkuara.

Mjeku Adam Tanase, nga ky universitet, thekson: “Kurrë mos flini në stomak. Është befasuese se si shumica e njerëzve nuk e kuptojnë se sa e dëmshme është kjo për shëndetin

Fjetja në stomak mundet të shkaktojë degjenerimin e shpinës, porositin ekspertët nga universiteti Seint Luis i Shteteve të Bashkuara.

Mjeku Adam Tanase, nga ky universitet, thekson: “Kurrë mos flini në stomak. Është befasuese se si shumica e njerëzve nuk e kuptojnë se sa e dëmshme është kjo për shëndetin. Pos se e shkatërron shpinën, një mënyrë e tillë e fjetjes e ul edhe shtypjen e gjakut”. Nëse nuk besoni, provoni të ecni me kokën kthyer në njërën anë.

Shumë shpejt do të ndjeni dhimbje në kraharor dhe qafë. Trupi nuk e dëshiron një pozitë të tillë, e po ashtu nuk e dëshiron edhe kur jemi të kthyer me fytyrën teposhtë. Kthimi i kokës dhe qafës në pozitë të tillë, madje edhe për vetëm disa minuta, tendos ligamentet dhe muskujt rreth shpinës.

Nëse në pozitë të tillë flini çdo natë, presioni në nyja dhe nerva do të rritet përderisa degjenerimi i shpinës zhvillohet me të madhe.

Mjeku Tanase porosit të gjithë atë që e kanë shprehi pozitën e tillë të të fjeturit që ta ndryshojnë sa më shpejt para se të jetë vonë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...