Home Këshilla Seksuale Prezervativi kancerogjen? Perse nuk duhet ta ndalojme seksin e pa mbrojtur...

Prezervativi kancerogjen? Perse nuk duhet ta ndalojme seksin e pa mbrojtur ?

Prezervativi mund te shkaktoj kancerin? Eshte kjo pyetja nje milion dollareshe qe na ben te mendojme keto dite.

Sipas nje studimi , kane konfirmuar mbi prezervativet ne treg: Seksi i sigurte nga sëmundjet seksualisht te transmetueshme mund te sakrifikohet ne emer te rrezikut te nje tumori ?

Kerkimi ka analizuar 32 lloj prezervativësh ne treg ku ka evidentuar qe 29 prej ketyre permbajne Nitrosamine, nje element kancerogjen, i cili eshte me sasi te medha .

Kjo substance eshte e përmbajtur ne shume substanca plastike, por mesa duket, nuk duhet te jeni te kënaqur qe te praktikoni seks te sigurte me prezervativ; per ti mbajtur larg sëmundjet seksualisht te transmetueshme.

Duke mbajtur prezervatin ne nje solucion me djerse artificiale, kemi vëzhguar sasi te medha substancash te dala prej tij.”

Ne fakt nuk ekziston nje limit ne përdorimin e prezervativëve dhe eshte i nevojshem nje kujdes i madh nga ana e prodhuesve ne kontrollin e sigurimit.

Autoritet gjermane kane siguruar konsumatoret: niveli i substancave kancerogjene ne prezervativ , nuk do te kishte nje problem te menjëhershem me shëndetin. Por per përdoruesit pyetja eshte e thjeshte: te jeni te sigurte nga kanceri apo nga AIDS dhe nga papilloma virus? Thjesht per te cituar dy sëmundjet me te rrezikshme ne transmetimin seksual.

Pavaresisht nga studimet e bera, prezervativi mbetet gjithmonë arma me e mire per tu vendosur ne siguri nga sëmundjet me te rrezikshme, por dhe nga te tjerat qe mbeten mjaft te rrezikshme si hepatiti.

Nje prezervativ eshte ne kontakt me trupin njerëzor te pakten per pak minuta , nuk duhet te alarmoheni , mbi te gjitha duke pasur parasysh qe shume persona jane akoma te rrezikuara nga substancat me te renda kancerogjene ./ikub/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shtatzënë në kohë coronavirusi: Ç’duhet të dini

Shtatzënia në kohë pandemie, sigurisht që shoqërohet me frikë dhe dilema më të mëdha se ato në kohëra normale Shumë vajza/gra presin të sjellin në jetë fëmijët e tyre në një kohë kur e gjithë bota është izoluar nga frika e përhapjes së coronavirusit. Edhe në vende shumë të zhvilluara shtatzënat po konsiderojnë sërish lindjen nga shtëpia për të shmangur një...