Home Këshilla për Prindër Prindërit e rreptë ‘shndërrojnë fëmijët në gënjeshtarë’

Prindërit e rreptë ‘shndërrojnë fëmijët në gënjeshtarë’

8Të pasurit prindërit disiplinues nënkupton që ‘fëmijët nuk ndihen të sigurtë të tregojnë të vërtetën’.

Prindërit e rreptë zakonisht i shndërrojnë fëmijët në ‘gënjeshtarë shumë të trajnuar’, thanë akademikët dje.

Psikoterapistja Philippa Perry, tha që prindërit që janë shumë të rreptë krijojnë një atmosferë ku ‘fëmija nuk ndihet i sigurt që të tregoj të vërtetën’.

Ajo tha që të gjitha gënjeshtrat janë të bashkë-krijuara dhe duke krijuar një situatë ku fëmijët të mos mund të tregojnë të vërtetën, prindërit mund të fajësojnë vetëm vetveten nëse zbulojnë se fëmijët po i gënjejnë./DailyMail/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...