Home Këshilla të ndryshme Probiotikët nuk kanë efekt nëse merren pas përdorimit të antibiotikëve

Probiotikët nuk kanë efekt nëse merren pas përdorimit të antibiotikëve

Një nga përdorimet e tyre të njohura është të rimbushni me energji zorrët pas një sasie antibiotikësh.

Probiotikët janë mbrojtur si një trajtues për një sërë problemesh duke filluar nga obeziteti e deri tek problemet e shëndetit mendor.

Një nga përdorimet e tyre të njohura është të rimbushni me energji zorrët pas një sasie antibiotikësh.

Logjika është – antibiotikët fshijnë bakterët e zorrëve së bashku me bakteret e dëmshme që mund të shkaktojnë infeksionin tuaj, kështu që një probiotik mund të ndihmojë në rikthimin e rendit në zorrë.

Por ndërkohë që mund të tingëllojë si ndjesi, ka prova të rralla që sugjerojnë që probiotikët të funksionojnë nëse merren në këtë mënyrë.

Studiuesit kanë gjetur se marrja e probiotikëve pas antibiotikëve në të vërtetë vonon shërimin e shëndetit të zorrëve.

Një pjesë e problemit kur përpiqemi të kuptojmë nëse janë apo jo probiotikët me të vërtetë efektivë sepse njerëzit e ndryshëm mund të thotë një shumëllojshmëri të gjërave me termi ‘probiotik’.

Për një shkencëtar, kjo mund të shihet si një kulturë e gjallë e mikroorganizmave që zakonisht jetojnë në zorrën e shëndoshë të njeriut.

Por substanca pluhur në paketat e supermarketeve mund të mbajnë pak ngjashmëri me atë përkufizim.

Edhe kur hulumtuesit përdorin shirita bakterie të qëndrueshëm në hulumtimet e tyre, koktej ndryshon nga një laborator në tjetrin duke e bërë të vështirë krahasimin.

KËSHILLA TË NGJASHME


TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...