Problemet me gjëndrrat tiroide

Problemet me gjëndrrat tiroide mund të jenë rezultat i aktivitetit shumë të madh apo shumë të vogël.

Në të dy rastet, gjendja e funksionimit të gjëndrrës tiroide kontrollohet me përcaktimin e nivelit të hormoneve, të cilat i prodhon kjo gjëndërr – përcaktohen T3, T4 dhe TSH të lira, dhe në bazë të këtij rezultati vlerësohet nëse është e nevojshme apo jo terapia, respektivisht, rregullimi i nivelit të dozimit.

Ilaçet të cilat përdoren për këto probleme, nuk do te duhej të ndikojnë në zhvillimin e fetusit, por funksionimi i gjëndrrës tiroide tek bebi, duhet të kontrollohet menjëherë pas lindjes.

Prandaj mos e ndërpritni terapinë, konsultohuni rregullisht me endokrinologun tuaj dhe kontaktoni gjinekologun tuaj i cili e përcjellë shtatzëninë në lidhje me gjëndjen tuaj./bebaime/

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...