Problemet ne cift zgjidhen ne dhomen e gjumit

Problemet ne cift mund te jene shume dhe pas disa viteve martese eshte mjaftueshem normale te kete keqkuptime. Pas perfundimit te romances vihen re difektet. Te mos flasim per nervozizmin e vazhdueshem, stresin ne pune dhe ne shtepi.

Nje studim i publikaur ne Social Psychological and Personality Science nga nje grup kekruesish ne universitetin e Tennessee (SHBA), keshillon qe te argetoheni me shume poshte carcafeve per te forcuar raportin dashuror.

Receta duket e thjeshte; vendosni takime ‘pikante’ ne dhomen e gjumit, sherben per te arritur nje intensitet te forte, ne gjendje per te kapercyer neurozat martesore, qe mund te cojne burrin dhe gruan te jene lunatik, te irrtuar, lehtesisht te ndjeshem, dhe ne pergjithesi me pak te lumtur.

Besohet gjithmone se harmonia ne pozicion horizontal varet nga ajo e pozicionit vertikal. Nuk eshte gjithmone keshtu. Shkencetaret kane ndjekur 144 cifte ne kater vietet e para te marteses, duke i pyetur ata sa te lumtur ishin dhe sa shpesh kishin bere dashuri. Mesatarisht nga studimi u tregua se ne muajt e pare te marteses ciftet kryenin maredhenie te pakten nje here ne jave, me pas u ul tre here ne muaj brenda vitit te katert.

Natyrisht me renien e kenaqesise, bie edhe kenaqesia martesore. Ne pergjithesi kjo lidhje duket se eshte vetem ne ciftet me nervoze. Arsyeja? Raporti nuk funksionon vetem per influenca te jashtme.