Home Ushqim Produktet e qumështit nuk shkaktojnë karies

Produktet e qumështit nuk shkaktojnë karies

Shkencëtarët japonezë kanë studiuar lidhjen ndërmjet konsumimit të produkteve të qumështit dhe shpeshtësisë së paraqitjes së kariesit te fëmijët.

Në studimin e publikuar në revistën “Journal of dentistry”, kanë marrë pjesë më shumë se 2.000 fëmijë me moshë trevjeçare.

Në bazën e rezultateve të fituara, është zbuluar se fëmijët të cilët konsumojnë jogurt më shumë se katër herë në javë, kanë më pak karies në krahasim me fëmijët të cilët konsumojnë jogurt vetëm një herë në javë.

Ndërkohë, shkencëtarët nuk kanë arritur të gjejnë lidhshmëri ndërmjet konsumimit të djathit dhe qumështit dhe paraqitjes së kariesit.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...