Home Shëndetësi Produktet e qumështit treten shpejt?

Produktet e qumështit treten shpejt?

Produktet e qumështit treten shpejtËshtë e vërtetë se kosi përmban probioticite, të cilat ndihmojnë në tretje. Dhe megjithatë, shumë njerëz kanë probleme tretjen e qumështit.

Në realitet problemi është laktoza. Ky sheqer tretet nga një enzimë që është laktoza. Nëse kjo enzimë është e pranishme në mënyrë të kënaqshme, qumështi tretet mirë. Por në qoftë se kjo e fundit nuk është në sasinë e duhur, laktoza nuk tretet.

Por pse foshnjat pini qumësht gjithë ditën? Thjesht sepse ata kanë aftësinë për të prodhuar laktozë në sasi të mëdha. Me kalimin e moshës, ulet prodhimi i laktozës në varësi të individit.

Përsa i përket kosit të fortifikuar me probiticite, ai tretet shpejt duke qenë se këto molekula veprojnë mbi florën e zorrëve dhe forcojnë sistemin imunitar kundër patogjene.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Mishi i kuq nxit kancerin e zorrëve

Konsumimi i përditshëm i mishit të kuq apo të përpunuar, edhe në sasitë më të vogla, mund të rritë rrezikun e sëmundjeve të rënda të stomakut. Një studim gjashtëvjeçar i Universitetit të Oksfordit me pjesëmarrjen e rreth gjysmë milion grave dhe burrave anglezë të moshës 40 deri 69 vjeç ka treguar se dietat me bazë mishin e kuq shtojnë me...