Home Shëndetësi Protezë kundër gërhitjes

Protezë kundër gërhitjes

Protezë kundër gërhitjesRregulli i aparaturave të tilla zakonisht kërkon disa vizita tek ortopedi i dhëmbëve. “Blu Nokta” është një protezë e cila gjatë gjumit e shtyn nofullën përpara, me çka pengohet gërhitja dhe ndërprerjet e frymëmarrjes gjatë gjumit.

Proteza do të shitet me një çmim prej 470 eurove, ndërsa testimet e bëra në 500 pacientë janë treguar 100 për qind të suksesshme në pengimin e gërhitjes, bëjnë të ditura agjencitë botërore.

Ekspertët theksojnë se kjo pajisje është një alternativë për kirurgjinë dhe ventilimit mekanik në kurimin e gërhitjes dhe ndërprerjeve të frymëmarrjes në gjumë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...