Pse bejme gjithmone te njejtat gabime?

Ne dashuri si ne pune, ka nga ato qe ia dalin mire gjithmone dhe nga ato qe gjithcka I shkon mbrapsht.

Ju bini ne dashuri sistematikisht me te njejtin tip mashkulli? Ne pune gjeni per dite te njejtat konflikte? Ju e lini partnerin e rradhes per te njejtat arsye? Ne jete ju duket se jeni e abonuar me te njejtat gabime dhe te rishikoni pa pushim te njejtin skenar. Ju po perjetoni ate qe psikiatri Jean Cottraux e quan “ skenare I perseritur”

Domethene disa persona perjetojne dite per dite te njejtat histori si ne jeten profesionale dhe ne ate sentimentale. Ato arrijne te kene ndjenjat e te qenit te burgosur ne nje situate mjaft te shenuar dhe per kete arsye ato e kane te pamundur te ndryshojne fundin – shpjegon psikiatri. Te pafat,asgje per ju : skenari I kesaj historie eshte personaliteti juaj.
“Nje jete e cila rrotullohet ne te njejten pike, keshtu rezultojne interpretimet e gabuara dhe gabimet catastrofike ne raport me stilin e personalitetit.” – vijon psikiatri. Per shembull, nje person qe ne cdo situate mban te njejtin qendrim.
Ky eshte dhe rasti I disa perfeksionisteve qe mund te arrijne te deshtojne nga ana profesionale. “ Ne vend qe te ndihen te vleresuar me nje promovim, ato do te zhyten ne ankth, du ke menduar qe nuk qe nuk do te ja arrijne”. Prandaj ndryshoni sjelljen , vendosni ne vend nje strategji te vertet ndryshimi.