Home Këshilla Seksuale Pse çiftet grinden edhe në shtrat?

Pse çiftet grinden edhe në shtrat?

Pse çiftet grinden edhe në shtrat?Edhe pse shtrati është sinonim i butësisë dhe dashurisë, shpesh di të bëhet edhe një fushë-betejë e vërtetë, më saktë 167 ditë në vit. Ky është numri i saktë i llogaritur në një hulumtim britanik “mbi mosmarrëveshjet në shtrat”.

Si shkak kryesorë është shënuar “monopoli në krevat”, që do të përshkruante situatën në të cilën njëri partner do të zërë hapësirën më të madhe të krevatit, shkruan Daily Mail.

Arsyeja e dytë është e gërhitja. Problemi rritet edhe më shumë për shkak se njerëzit sa më të vjetër aq më shumë janë të prirur ndaj gërhitjes, kështu që një nga dhjetë çiftet kanë deklaruar se kjo gjendje i bën shumë nervozë së paku dy herë në javë.

Arsyeja e tretë është pasioni i tepërt i partnerit. Në vend të katërt bie gjendja e “padisponueshme për seks”. Mes të tjerash edhe fjetja e fëmijëve në të njëjtin shtrat, prekja e rastësishme e këmbëve të ftohta, koha e ndryshme për të shkuar në shtrat, përfshirë edhe dritën e natës për lexim dhe shumë të tjera.

Hulumtimi në të cilën janë përfshirë rreth 2 000 të anketuar erdhi në kuadër të javës kombëtare britanike për problemet e gërhitjes.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ju duket sikur ju zihen këmbët dhe ju kruhen? Ky është rreziku që ju kanoset!

Sindroma e këmbëve të lodhura (RLS) është një çrregullim, i karakterizuar nga një nevojë e fortë dhe e pakontrollueshme për të lëvizur këmbët. Njerëzit me RLS përjetojnë këtë nevojë së bashku me ndjesitë e çuditshme dhe të pakëndshme në këmbët e tyre, të cilat shpesh i përshkruajnë si ngjethje, zvarritje, këputje, kruajtje, ndjesi shpimi, djegie, dhimbje ose si shkarkime elektrike. RLS...